ANTONIJA EUROPSKA SVEUČILIŠNA PRVAKINJA, DOMINIK VICEPRVAK

IMG_9734

Od 23.07.-25.07. na Europskim sveučilišnim igrama po rasporedu je održano taekwondo natjecanje.
23. su održane forme, a preostala dva dana borbe. U nedjelju 24.07. nastupili su naši studenti Antonija Žeravica (-62kg) i Dominik Matleković (-68kg) koji su predstavljali Sveučilište u Zagrebu.
Natjecanje je održano po, za taekwondo, novom modelu ždrijeba- dvostruka eliminacija, što je značilo da svatko tko izgubi jednu borbu, ima se priliku boriti ponovno (u trenutku kada izgubi drugu borbu, natjecanje je završeno).

stranica dox

Dominik je u prvom dijelu natjecanja, nakon dvije pobjede poražen u polufinalu od borca sa Leeds Beckett Sveučilišta (Velika Britanija). U drugom dijelu turnira pobijedio je još dvije borbe te ga je čekao “revanš” u finalu sa istim borcem koji ga je porazio u prvom dijelu natjecanja kako bi mu pokušao “preoteti” zlato. Nažalost i ovoga puta Dominik je bio poražen, rezultatom 8:5 te je natjecanje završio sa srebrom oko vrata.

Antonija je u prvom dijelu natjecanja bila prva nositeljica ždrijeba, te se nakon pobjeđene dvije borbe našla u finalu protiv predstavnice Sveučilišta Deusto (Španjolska) gdje je poražena rezultatom 4:2. U drugom dijelu natjecanja Antonija je sa tada osiguranom brončanom medaljom čekala pobjednicu novog ždrijeba, Islanđanku sa Sveučilišta Reykjavik od koje je bila bolja te je slijedio ponovni okršaj za zlato sa Španjolkom od koje je bila poražena u prvom dijelu.
Ovoga puta Antonija pobjeđuje borbu rezultatom 7:6, nakon čega slijedi još jedna, njihova treća borba (s obzirom da je za Španjolku Jone Magdaleno Albizu ovo bio prvi poraz) u kojoj također naša Antonija odnosi pobjedu, ovoga puta rezultatom 4:2 te postaje prvakinjom na Europskim sveučilišnim igrama.

stranica tonka

Natjecanje po ovom modelu ždrijeba  na kraju se pokazalo dobro za naše studente s obzirom da je Antonija uspjela “preuzeti” izgubljeno zlato iz prvog dijela turnira, dok se Dominik nakon osvojene bronce u prvom dijelu, u drugom uspio popeti za stepenicu više.

Sa zlatom i srebrom, Orion je jedini hrvatski klub sa dvije medalje na ovom natjecanju.

Na EUG su sudila čak tri naša suca: Mislav Erceg, Mijo Perković i Ivan Penava što je također veliko priznanje.

Za Antoniju i Dominika sada slijedi zasluženi odmor, a onda u nove pobjede, po nove medalje.

Slike preuzete sa web stranice DSN.